Dag 2. Regen in München

Terwijl het in Nederland vandaag redelijk mooi weer was, heeft het in München de hele dag geregend. Gelukkig was ons voornaamste doel een bezoek aan de Alte Pinakothek, het beroemde museum met oude schilderijen. Wij waren niet de enigen, ook al omdat de tentoonstelling over volgers van Caravaggio, de zogenaamde Caravaggisti, inmiddels in München te zien is. Wij hebben die tentoonstelling al in Utrecht bewonderd.

Alte Pinakothek

Het is vrijwel onmogelijk alle schilderijen tijdens één bezoek goed te bekijken. Wij hebben een volle ronde gemaakt, maar sommige zalen hebben we slechts vluchtig bekeken. Na ruim twee uur waren we wel zo’n beetje verzadigd van oude meesters.

Het museum heeft een indrukwekkend trappenhuis.

Trappenhuis in de Alte Pinakothek in München

Na een middag lezen in ons hotel was de regen wat minder geworden. We hebben gegeten in het zeer typisch Beierse restaurant Zum Augustiner, dat ook geroemd wordt om zijn Augustiner bier.

Na het eten was het even droog, maar al snel begon het weer te regenen. Gelukkig hebben we net nog een wandeling naar de Marienplatz kunnen maken.

München, Marienplatz

Eric de Jong

Photographer, mainly travel and portraits, living in The Netherlands. Now I am training how to produce timelapses, those funny short videos with accelerated speed. I traveled the world but also like to be at home in The Netherlands.
Close Menu