Dag 19. Genua

Genua is een bijzondere stad met een rijke historie en veel stadspaleizen. Vergeleken met Palermo zijn de paleizen hier duidelijk groter en mooier. Bovendien is hier veel meer gerestaureerd, o.a. toen Genua in 2005 culturele hoofdstad van Europa was.

Naar ons idee hoort een paleis in een mooi park te staan, of aan een mooi plein. Hier zijn een paar straten waar de paleizen zo dicht op elkaar staan dat ze elkaar bijna raken. Smalle, hoge straten zijn natuurlijk praktisch als het heel heet is en de zon altijd schijnt. Na een wat druilerige ochtend kregen we vanmiddag inderdaad wat zon. Het regent hier dus niet altijd.

Gezicht op een stadspaleis in Genua
Gezicht op een stadspaleis in Genua

Natuurlijk heb je hier ook de nodige kerken. Deze keer houd ik het bij een detail van de gevel van de San Lorenzokathedraal.

Gevel van de San Lorenzokathedraal (detail), Genua
Gevel van de San Lorenzokathedraal (detail), Genua

Tenslotte mogen de steegjes en de oude gevels met wasjes niet ontbreken, anders zou men denken dat hier alleen paleizen en kerken staan.

Straat in Genua (1)
Straat in Genua (1)
Straatje in Genua (2)
Straatje in Genua (2)

Dit is maar een heel vluchtig overzicht van een stad die veel meer te bieden heeft dan wij in één dag aan het einde van onze vakantie kunnen bekijken.

Morgen reizen we met de trein via Milaan en Basel weer naar huis. Nu maar vertrouwen dat we steeds genoeg tijd hebben voor het overstappen.

Eric de Jong

Photographer, mainly travel and portraits, living in The Netherlands. Now I am training how to produce timelapses, those funny short videos with accelerated speed. I traveled the world but also like to be at home in The Netherlands.
Close Menu