Dag 18. Aankomst in Genua

Vandaag werden we wakker op zee, ergens tussen Sicilië en Genua. De veerboot vertrok gisteren mooi op tijd, maar vandaag vonden we de aankomst lang duren. In de miezerregen gingen we aan boord, in de regen gingen we ook weer van boord. Gelukkig was de zee heel kalm en scheen de zon overdag een paar uur. De faciliteiten aan boord waren prima. Dat was een meevaller omdat verschillende mensen ons hadden verteld dat er niet eens een restaurant aan boord was. Een mooie boot, maar het personeel deed bepaald kortaf.

Veerboot ‘La Superba’ van Palermo naar genua
Veerboot ‘La Superba’ van Palermo naar genua

De aankomst in Genua was nogal onoverzichtelijk, maar via een loopbrug kwamen we toch in een soort stationsgebouw en na enig wachten verscheen er een taxi. Die bracht ons in vijf minuten en voor €20 naar ons hotel. De taxitarieven zijn hier hoog, dat wisten we al.

Voor wie Grand Hotel Europa van Pfijffer heeft gelezen: we arriveerden op de veerboot La Superba in Genua en verblijven in Hotel Europa. Het ‘grand’ moeten we er een beetje bij denken.

Verder geen vermeldingswaardige feiten. Morgen rondkijken in Genua.

Eric de Jong

Photographer, mainly travel and portraits, living in The Netherlands. Now I am training how to produce timelapses, those funny short videos with accelerated speed. I traveled the world but also like to be at home in The Netherlands.
Close Menu