Dag 17. Afscheid van Palermo

Vandaag geen uitgebreid verslag omdat we uitgechecked zijn uit ons hotel en geen internet meer hebben.

O, toch een hoekje in ons hotel gevonden waar we nog een uurtje wachten tot we naar de boot lopen. Het is weer een druilerige dag zonder zon. We hebben nog een stadswandeling gemaakt, maar eigenlijk is het een beetje wachten op het vertrek.

Gisteravond gingen we naar een concert in een kerk, de Petite Messe Solennelle van Rossini. Het bleek een complete heilige mis te zijn met alle gebeden en handelingen die daar bij horen. De muziek was redelijk, al herkenden we de Petite Messe amper, maar dat kan aan onze uitvoering op cd liggen (een uitvoering met veel vaart door Reibert de Leeuw).

Straatmuzikant op de markt
Het embleem van Sicilië
La Superba, onze veerboot naar Genua

Straks gaan we naar onze veerboot, die ik deze ochtend al een keer heb gefotografeerd. We vertrekken om elf uur vanavond en komen volgens plan 19,5 uur later aan in Genua, iets na 18.00 uur.

Eric de Jong

Photographer, mainly travel and portraits, living in The Netherlands. Now I am training how to produce timelapses, those funny short videos with accelerated speed. I traveled the world but also like to be at home in The Netherlands.
Close Menu