Dag 14. Aankomst in Palermo

Vandaag zijn we aangekomen in de hoofdstad van Sicilië. Het is ook onze laatste verblijfplaats op dit eiland. Het was een mooie treinreis van krap twee uur van Agrigento in het zuiden, dwars door het binnenland naar Palermo in het noorden. Het binnenland heeft een prachtig, heel afwisselend landschap. Jammer genoeg worden foto’s vanuit een rijdende trein zelden de moeite waard, dus die zal ik hier maar niet vertonen.

In Palermo wachtte ons een verrassing: ons hotel had een fout gemaakt met de reservering, waardoor we er niet terecht konden. We zijn ondergebracht in een vervangend hotel met minder grandeur, maar uitstekend van kwaliteit (Hotel Quintocanto). Het is ook een stuk rustiger en nog centraler gelegen. Ik heb wel even een panoramafoto gemaakt van het schitterende uitzicht vanaf het dakterras van ons oorspronkelijke hotel Ambasciatori.

Uitzicht vanaf het terras van hotel Ambasciatori, Palermo
Uitzicht vanaf het terras van hotel Ambasciatori, Palermo

Vanmiddag hebben we een kort rondje door de stad gemaakt. Het is hier behoorlijk toeristisch en Palermo is een grote stad. Het was vandaag heerlijk flaneerweer, dus daar hebben we gebruik van gemaakt. ‘s-Avonds is het meestal net te koel om buiten te eten, maar met een vest aan doen we toch net alsof het dan nog lekker weer is.

Fontana Pretoria, Palermo
Fontana Pretoria, Palermo
Quattro Canti, Palermo
Quattro Canti, Palermo
Fontein op het Quattro Canti (detail), Palermo
Fontein op het Quattro Canti (detail), Palermo

Morgen gaan we de stad eens wat beter bekijken. Ik zal alvast maar waarschuwen dat er weer een paar oude kerken op het programma staan.

Eric de Jong

Photographer, mainly travel and portraits, living in The Netherlands. Now I am training how to produce timelapses, those funny short videos with accelerated speed. I traveled the world but also like to be at home in The Netherlands.
Close Menu